Zdrowym śniadaniem witamy wiosnę
I tak naprawdę nie wiemy czy wiosna przyjechała furą, na hulajnodze, rowerze czy też przyleciała samolotem. Jednego jesteśmy pewni, że jej nadejście wzniosło uczniów – od tych najmłodszych do najstarszych – na wyżyny sztuki kulinarnej. Bowiem w tym właśnie dniu, tradycyjne już, każdy oddział szykował zdrowe śniadanie. O produkty uczniowie zadbali sami. Na talerzach królowały chipsy z batatów, sałatki, koktajle, szaszłyki i musy owocowe, lemoniada, chlebek czosnkowy, zielone gofry z twarożkiem i te tradycyjne, naleśniki, koreczki i kanapki, soki ze świeżo wyciskanych owoców i warzywne, ciasto marchewkowe, świeży sok z kokosa i wiele innych potraw. Było pysznie, kolorowo a przede wszystkim ZDROWO 🙂.
Po wspólnej degustacji każda klasa miała za zadanie przygotować i przedstawić ogółowi plakat reklamujący zdrową żywność.
“Marzanno, marzanno, ty zimowa panno, w ogień cię wrzucamy bo wiosnę witamy!” – tymi słowami dokonaliśmy rytuału pożegnania zimy i powitania wiosny.
Zapraszamy do galerii zdjęć