Ułatwienia dostępu

Zdrowym śniadaniem witamy wiosnę

I tak naprawdę nie wiemy czy wiosna przyjechała furą, na hulajnodze, rowerze czy też przyleciała samolotem. Jednego jesteśmy pewni, że jej nadejście wzniosło uczniów – od tych najmłodszych do najstarszych – na wyżyny sztuki kulinarnej. Bowiem w tym właśnie dniu, tradycyjne już, każdy oddział szykował zdrowe śniadanie. O produkty uczniowie zadbali sami. Na talerzach królowały chipsy z batatów, sałatki, koktajle, szaszłyki  i musy owocowe, lemoniada, chlebek czosnkowy, zielone gofry z twarożkiem i te tradycyjne, naleśniki, koreczki i kanapki, soki ze świeżo wyciskanych owoców i warzywne, ciasto marchewkowe, świeży sok z kokosa i wiele innych potraw. Było pysznie, kolorowo a przede wszystkim ZDROWO 🙂.

Po wspólnej degustacji każda klasa miała za zadanie przygotować i przedstawić ogółowi plakat reklamujący zdrową żywność.

“Marzanno, marzanno, ty zimowa panno, w ogień cię wrzucamy bo wiosnę witamy!”tymi słowami dokonaliśmy rytuału pożegnania zimy i powitania wiosny.

Zapraszamy do galerii zdjęć